غذاهاي دريايي داراي پروتئين بالا، چربي کم، کلسترول کم و همين طور داراي ويتامينها و املاح هستند. توجه داشته باشيد که ميگو داراي کلسترول زيادي است، اما با اين حال مقدار کلسترول ميگو کمتر از مقدار آن در گوشت قرمز است. به طور کلي هر 84 گرم ماهي داراي 120کالري است.گوشت ماهي داراي ويتامينهاي A، B و D ، کلسيم و فسفر و داراي مقدار کمي آهن، مس و سلنيوم است. ماهي هايي که در آبهاي شور زندگي ميکنند، داراي مقدار زيادي يُد هستند. لازم به ذکر است که ماهي داراي مقدار بسيار کمي سديم است و به همين خاطر براي رژيمهاي کم نمک توصيه ميشود.
متخصصان تغذيه براي همه افراد به خصوص بيماران قلبي، مصرف دو بار ماهي در هفته(هر بار 90 گرم) را سفارش ميکنند.
چربي ماهي مفيد است و چربي گوشت قرمز مضر، زيرا چربي گوشت قرمز از نوع چربيهاي اشباع، اما چربي ماهي از 2 نوع اسيد چرب غير اشباع امگا 3 به نامهاي EPA و DHA است.
روغن مفيـدی به نـام امـگا 3
خواص امگا 3
*روغن ماهي احتمال بروز بيماريهاي قلبي را به صفر ميرساند. لازم به توضيح است که اثر روغن ماهي بر سلامت قلب بيشتر از اثر مصرف سويا است.
* مقدار تريگليسيريد خون را کم ميکند.
* تجمع پلاکتهاي خوني را کم ميکند.
* عملکرد سلولهاي خون رسان را زياد ميکند.
* ضربان قلب را تنظيم ميکند.
* فشار خون را پايين ميآورد.
* کلسترول خوب (HDL ) را بالا ميبرد. اين نکته براي بيماران ديابتي بسيار مفيد است.
* سلامت مغز را تامين ميکند و براي بيماران مبتلا به MS مفيد است. مشاهده شده که بيماران MS با مصرف ماهي، علائم و نشانههاي اين بيماري را کمتر بروز ميدهند.
* درمان کننده دردهاي کمر و گردن است.
* اسيد چرب امگا 3 از ديابت نوع 1 در کودکان جلوگيري ميکند.
* مصرف امگا 3 توسط مادران باردار، موجب افزايش قدرت ذهني و IQ (ضريب هوشي) نوزادشان ميشود.
* مادران باردار با مصرف روغن ماهي از زود متولد شدن نوزاد جلوگيري ميکنند.
* روغن ماهي موجب افزايش متابوليسم بدن و به دنبال آن کاهش وزن ميشود.
* روغن ماهي درمانکننده بيماريهاي تنفسي است.
* اسيد چرب امگا 3 بر سلامتي پوست اثر مثبتي دارد. اين اسيد چرب از خشک شدن و پوسته پوسته شدن، اگزما، جوش و ديگر بيماريهاي پوستي جلوگيري ميکند. علاوه بر آن موجب تسريع در بهبود پوست بيمار ميشود.
* موجب سلامت و افزايش قدرت بينايي ميشود.
* از افسردگي و پريشاني جلوگيري ميکند.
* باعث تقويت سيستم ايمني ميشود. لوپوس که يک بيماري سيستم ايمني است، و ميتواند منجر به مرگ شود، با کمبود امگا 3 رخ ميدهد.
منابع امگا 3
ماهيهاي سالمون و ساردين و همچنين گردو بيشترين مقدار امگا 3 را دارند؛ يعني در هر واحد از اين ماهيها حدود 15/1گرم امگا 3 است. بقيه ماهيها در هر واحد، 45/0گرم اسيد چرب امگا 3 دارند. ميگو در هر واحد حدود 32/0 گرم اسيد چرب امگا 3 دارد.
منابع ديگر اسيد چرب امگا 3
عبارتاند از: دانه سويا، کدو و کلم.
تحقيقات نشان داده است که دريافت امگا 3 از طريق مواد غذايي، بهتر از دريافت آن از طريق مکملهاست.
به طور کلي، 84 گرم ميگو داراي 29 گرم اسيد چرب امگا 3 است.
84 گرم سالمون 9/1 ـ 1/1 گرم اسيد چرب امگا 3 دارد.
لازم به ذکر است، که در بدن ما بايد به مقدار کافي ويتامينهاي3 B،6 B و C و همچنين املاح منيزيم و روي وجود داشته باشد، تا امگا 3 اعمال خود را بهتر انجام دهد.
ويتامين E که خود يک آنتي اکسيدان است، از امگا 3 در برابر اکسيده شدن محافظت ميکند.
علائمي که نشان ميدهند بايد امگا 3 بيشتري مصرف کنيم، عبارتاند از:
خستگي، درد عضلاني، خشکي و خارش پوست صورت، جوش صورت، زخم دهان ، سردرد ، ديابت نوع 2، بيماريهاي قلبي، شکننده بودن موها و ناخنها و نداشتن تمركز.
مصرف امگا 3 باعث دور شدن بسياري از بيماريها ميشود؛ از جمله:
* آلزايمر و فراموشي، آسم، بيش فعالي (پرتحرکي و کاهش توجه)، سرطان، سردردهاي ميگرني، MS، چاقي و افزايش وزن، پسوريازيس(وجود لکههاي قرمز رنگ در بدن)، نرمي استخوان، ورم مفاصل، افزايش فشار خون، ديابت، افسردگي، ناراحتيهاي پوستي و روماتيسم.
همان طور که ميدانيد، روماتيسم در مردم شمال کشورمان زياد است. پس، بهتر است از نعماتي که خداوند در اختيارمان قرار داده است استفاده کنيم دچار مشکلات و بيماريها نشويم .
تحقيقات نشان داده است که دريافت امگا 3 از طريق مواد غذايي، بهتر از دريافت آن از طريق مکملهاست.
به طور کلي، 84 گرم ميگو داراي 29 گرم اسيد چرب امگا 3 است.
84 گرم سالمون 9/1 ـ 1/1 گرم اسيد چرب امگا 3 دارد.
لازم به ذکر است، که در بدن ما بايد به مقدار کافي ويتامينهاي3 B،6 B و C و همچنين املاح منيزيم و روي وجود داشته باشد، تا امگا 3 اعمال خود را بهتر انجام دهد.
ويتامين E که خود يک آنتي اکسيدان است، از امگا 3 در برابر اکسيده شدن محافظت ميکند.
علائمي که نشان ميدهند بايد امگا 3 بيشتري مصرف کنيم، عبارتاند از:
خستگي، درد عضلاني، خشکي و خارش پوست صورت، جوش صورت، زخم دهان ، سردرد ، ديابت نوع 2، بيماريهاي قلبي، شکننده بودن موها و ناخنها و نداشتن تمركز.
مصرف امگا 3 باعث دور شدن بسياري از بيماريها ميشود؛ از جمله:
* آلزايمر و فراموشي، آسم، بيش فعالي (پرتحرکي و کاهش توجه)، سرطان، سردردهاي ميگرني، MS، چاقي و افزايش وزن، پسوريازيس(وجود لکههاي قرمز رنگ در بدن)، نرمي استخوان، ورم مفاصل، افزايش فشار خون، ديابت، افسردگي، ناراحتيهاي پوستي و روماتيسم.
همان طور که ميدانيد، روماتيسم در مردم شمال کشورمان زياد است. پس، بهتر است از نعماتي که خداوند در اختيارمان قرار داده است استفاده کنيم دچار مشکلات و بيماريها نشويم .
----------------------------------
- شير مادر به تنهايي از بدو تولد تا پايان شش ماهگي تمام نيازهاي غذايي شيرخوار را تأمين مي كند و براي رشد طبيعي او كافي است.
- آغوز (كلستروم يا ماك) شير غليظ و زرد رنگي است كه حاوي مواد مغذي است و اولين واكسن براي محافظت شيرخوار محسوب مي شود.
- شير مادر حاوي موادي است كه احتمال ابتلاء، شيرخوار به بيماريهاي عفوني را كاهش مي دهد و در صورت ابتلاء از شدت بيماري مي كاهد.
- ميزان ابتلاي به اسهال، عفونت گوش مياني، عفونت دستگاه تنفسي فوقاني، در شيرخواراني كه با شيرمادر تغذيه مي شوند كمتر است.
- در خانواده هايي كه سابقأ آسم و آلرژي وجود دارد، شير مادر بهترين غذا براي شيرخوار است و امكان ابتلاي شيرخوار به آسم و آلرژي را كاهش مي دهد.
- تركيب شير مادر متناسب با سن و رشد شيرخوار تغيير مي كند.
- تركيب شير مادر در هر وعده شيردهي تغيير مي كند و در ابتدا چربي شير كمتر و آب آن بيشتر است؛ لذا تشنگي شير خوار را برطرف مي كند، در آخر چربي آن بيشتر مي شود و شيرخوار را سير مي كند.
- در شير مادر آب كافي وجود دارد و براي رفع تشنگي شيرخوار نيازي به آب يا آب قند وجود ندارد.
- شير مادر به راحتي هضم مي شود و در شيرخواراني كه بيمار هستند و اشتهاي كمي دارند بهترين غذاست.
- شير مادر پاك و بدون آلودگي ميكروبي و داراي درجه حرارت مناسب است.
- شير مادر در سال دوم زندگي، به تنهايي 31. انرژي و موادمغذي مورد نياز شيرخوار را تأمين مي كند و بهتر است از شير مادر همراه با غذاي خانواده استفاده شود.
- جذب كلسيم شير مادر به سبب نسبت مناسبي كه با فسفر موجود در شير مادر دارد، بهتر انجام مي گيرد و شيرخواراني كه از شير مادر تغذيه مي كنند كمتر به كمبود كلسيم دچار مي شوند.
- جذب آهن شير مادر به دليل وجود «لاكتوفرين» در آن بهتر انجام مي گيرد و تا شروع تغذيأ كمكي نيازي به دادن قطره آهن به شيرخوار وجود ندارد.
- به دليل هضم و جذب راحت چربي و پروتئين شير مادر، دردهاي قولنجي و نفخ و حساسيت و استفراغ در شير مادرخواران كمتر ديده مي شود.
- سوخت و ساز كلسترول موجود در شير مادر بهتر از كلسترول ساير شيرهاست و خطر افزايش كلسترول در بزرگسالي و بيماريهاي قلبي و عروقي در شير مادرخواران كمتر است.- تركيب شير مادر به گونه اي است كه به كليه هاي شيرخوار آسيب نمي رساند.
- تغذيأ شيرخوار با شير مادر باعث ايجاد رابطأ عاطفي بين مادر و فرزند مي شود و اثر مطلوبي بر رشد شيرخوار دارد.
- شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند، در كودكي و بلوغ از تعادل رواني بهتري برخوردار هستند.
- شير مادر براي نوزادان نارس مناسبترين غذاست و از بروز بيماريهاي عفوني در اين نوزادان جلوگيري مي كند و ارزش حياتي دارد.
- در شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند، احتمال ابتلاي به اسهال كمتر است و سوختگي ناشي از كهنه در ناحيأ تناسلي (Diaper rash) كمتر ديده مي شود.
- هوش شيرخواراني كه از شير مادر تغذيه مي كنند بالاتر از هوش ساير شيرخواران است.
- مشكلات دهان و فك و دندان در شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند كمتر از شيرخواراني است كه با سر شيشه و پستانك تغذيه مي شوند.- خطر ابتلاي به «آرتريت روماتوئيد» جوانان در شير مادرخواران كمتر است
- شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند كمتر به افت قند خون دچار مي شوند.
- خطر ابتلاي به «لنفوما» در شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند كمتر است.
- شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند كمتر به «MS» (سختي عضلات) مبتلا مي شوند.
- شيرخواراني كه قبل از يك سالگي با شير گاو تغذيه شده اند، در معرض خطر ابتلاي به خونريزي گوارشي و «آنمي» هستند. مزاياي تغذيه با شيرمادر براي مادران
- در مادراني كه به طور انحصاري و مكرر در شب و روز شيرخوارشان را با شير خود تغذيه مي كنند، تخمك گذاري و قاعدگي ديرتر اتفاق مي افتد و امكان حاملگي مجدد كمتر است.
- در مادراني كه با شيرمادر نوزادشان را تغذيه مي كنند رحم زودتر جمع مي شود و به اندازه طبيعي برمي گردد و چون قاعدگي نيز با تاخير انجام مي گيرد خطر ابتلاي مادر به كم خوني كاهش مي يابد.
- شير دادن باعث سوخت و ساز چربي ذخيره شده در دوران بارداري مي شود و اندام مادر زودتر به حالت قبل از بارداري برمي گردد.
- مادراني كه به شيرخوارشان شير مي دهند كمتر دچار مشكلات روحي و عاطفي مي شوند.
- در مادران سزارين شده تماس هاي مكرر با شيرخوار سبب كاهش درد مي شود.
- ابتلاي به سرطان پستان و تخمدان در زناني كه شيرخوارشان را با شيرمادر تغذيه مي كنند كمتر اتفاق مي افتد.
- شيردهي خطر ابتلاء به پوكي استخوان و شكستگي استخوان لگن را در مادر كاهش مي دهد.
مزاياي اقتصادي و اجتماعي تغذيه با شيرمادر
- با وجود افزايش نياز مادر به غذا در طول مدت شيردهي، هزينه داشتن يك رژيم غذايي صحيح و موفقيت در شيردهي به مراتب كمتر از هزينه خريد شير خشك و غذاهاي آماده براي شيرخواران محروم از شير مادر است.
- به دليل اينكه شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند كمتر به بيماري مبتلا مي شوند، هزينه درماني آنها كمتر است.
- تغذيه شيرخواران با شير مادر از خروج مقادير زيادي ارز به خارج از كشور جهت خريد شيرخشك جلوگيري مي كند و به توسعه اقتصادي كشور كمك مي كند.
- چون سلامت هر جامعه با ارتقاي سطح تغذيه، رشد كودكان، پيشگيري از بيماري هاي عفوني و تنظيم خانواده و كنترل جمعيت ارتباط مستقيم دارد، تغذيه با شيرمادر به تنهايي همه اين موارد را با روشي آسان و مقرون به صرفه فراهم مي سازد.
ارسال هر دو خبر از دنیز عزیز


هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر