برنامه غذایی مبتلایان به ام اس به اصلاح نیاز دارد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبكه خبر به نوشته نشریه اپیدمیولوژی ایران ، مالتپیل اسکلروز یا ام اس شایع ترین بیماری عصبی در بزرگسالان جوان و شایع ترین بیماری خودایمنی دستگاه عصبی در همه سنین است.
هم اكنون بیش از چهل هزار بیمار مبتلا به ام اس در ایران وجود دارد که تعداد آنان رو به افزایش است.با وجود نقش شناخته شده تغذیه در سیر بیماری و کنترل عوارض آن، بررسی وضع تغذیه این گروه از بیماران در ایران از نظرها دور مانده است. از این رو چند تن از محققان كشورمان در پژوهشی به ارزیابی میزان دریافت روزانه درشت مغذی ها در بیماران تهرانی مبتلا به ام اس و مقایسه آن با مقادیر مرجع پرداختند.
در این مطالعه ، یکصد و هشت بیمار به طور تصادفی از میان بیماران انجمن ام اس ایران انتخاب شدند و وضع تغذیه ای آنان بررسی شد. بر پایه یافته های این پژوهش : انرژی حاصل از چربی تام و چربی های اشباع در بیماران مبتلا به ام اس ساکن تهران بیش از مقادیر توصیه شده روزانه و انرژی حاصل از چربی ها دارای یک پیوند دوگانه کمتر از مقادیر توصیه شده است.
همچنین مقدار مطلق دریافت پروتئین در این گروه از بیماران بیش از مقادیر مرجع و دریافت روزانه فیبر کمتر از مقادیر توصیه شده روزانه است. افزون بر این : شاخص یا نمایه توده بدن در 14.8% بیماران کمتر از حد طبیعی و در 38% بیماران بیش از میزان طبیعی بود. با توجه به یافته های این پژوهش ، محققان ، کاهش دریافت چربی کل، چربی های حیوانی و اشباع، جایگزین کردن منابع پروتئینی حیوانی با منابع گیاهی و دریافت کافی فیبر را به این بیماران توصیه می كنند.
برای تامین این اهداف، كارشناسان مصرف بیشتر میوه، سبزی، غلات کامل و حبوبات در رژیم غذایی روزانه این بیماران را پیشنهاد می كنند.
ارسال خبر از دنیز عزیز
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر